Kruna od cveća je jedan od omiljenih dodataka za kosu u letnjim mesecima. Volimo da ih nosimo na plaži, muzičkim festivalima, ali i venčanjima.

Pokazaću  vam kako možete same napraviti ovaj prelepi venčić za kosu.

kruna od cvećaphoto:honestlywtf.com

Potreban materijal:

  • raznovrsno sveže ili veštačko cveće (dužine 10 – 15 cm)
  • 2 žice za cveće dužine oko 30 cm
  • zelena lepljiva traka za cveće
  • makaze
kako napraviti cvetnu krunuphoto:honestlywtf.com

Postupak:

Od žica ćemo napraviti osnovu krune. Obe žice savijemo u polukrug. Izmerimo obim naše glave. Spojimo krajeve oba žice tako da dobijemo krug. Zalepimo lepljivom trakom. Obim treba da odgovara obimu naše glave.

venac za kosuphoto:honestlywtf.com

Da bismo lakše povezali cveće sa žicom, napravićemo male bukete. Neka svaki buket ima oko 5 cvetića. Cvetove ređamo u buket tako da budu malo jedan ispod drugog. Svaki buket osiguramo lepljivom trakom.

kruna od cvećaphoto:honestlywtf.com

Kada smo napravili 10 – 15 buketića krećemo sa izradom naše cvetne krune. Buket stavimo na spoljnu stranu osnove od žice i čvrsto umotamo lepljivom trakom. Drugim buketićem malo preklopimo prvi i ponovo umotamo lepoljivom trakom. Postupak ponavljamo sve dok ne ispunimo celu osnovu.

DIY kruna od cvećaphoto:honestlywtf.com

To je to! Naša cvetna kruna je spremna!

kruna od cvećaphoto:honestlywtf.com, kruna od cveća

Zapamtite, ako pravite krunu od svežeg cveća možete je napraviti najviše dan pre proslave na kojoj je želite nositi. Ako venačić napravite dan ranije, čuvajte ga u frizideru da bi cveće duže ostalo sveže.

Advertisements