Dekorativna slova od cveća.
Dekorativna slova od cveća.
Ljubitelji cveća bi želeli da u svako doba godine njihov dom bude ukrašen raznim cvetnim aranžmanima. To često nije moguće. Ponekad cveće uvene, ne uspe da opstane, nemate vremena za brigu o njemu, a želite taj divan kolorit u svom okruženju. Dekorativna slova od cveća su idealno rešenje za to. Od ovih cvetnih slova možete napraviti prava, dugotrajna umetnička dela.

Dekorativna slova 0d cveća: potreban materijal

Za prelepa, dekorativna slova od cveća vam je potrebno:

  • slova od kartona (možete napraviti i papir maše slova, iseći ih sami od kartona ili kupiti u specijalizovanim prodavnicama koje prodaju sve za kreativce),
  • plastično cveće srednje i male veličine (možete i napraviti sami cvetiće, uputstvo za to ćete pronaći na našem sajtu u tekstuRomantične ružice uradi sam)
  • makaze ili mala klešta za sečenje cveća,
  • pištolj za plastiku i plastični štapići (iako može i višenamensko lepilo).

Dodatno ukrašavanje uradite po vašoj želji, prepustite se mašti na volju. 🙂

Dekorativna slova od cveća: potreban materijal.
Dekorativna slova od cveća: potreban materijal. Foto: http://www.ohmy-creative.com/

Dekorativna slova od cveća: postupak izrade

Napravite, isecite ili kupite slova od kartona. Kao što znate, kupovno plastično cveće ima dugačke drške koje je potrebno iseći. Dakle, isecite drške makazama ili malim kleštama što više do samog cveta. Ukoliko na svom platičnom cveću imate i po neki listić koji bi vam bio od koristi za dekorisanje vaših slova, ostavite i njega na gomilu sa cvetićima. Sada na željeno slovo ili slova prvo poređajte cvetove da biste videli kako to od prilike treba da izgleda. Bolje je tako, da ne biste zalepili cvetove i na kraju uvideli da niste sve lepo uklopili. 🙂.

Postupak izrade: isecite drške cveća i poređajte cvetove na slova pre lepljenja.
Postupak izrade: isecite drške cveća i poređajte cvetove na slova pre lepljenja. Foto: http://www.ohmy-creative.com/

Kada ste sigurni kako će vaša slova da izgledaju, pristupite lepljenju pomoću pištolja za plastiku ili višenamenskog lepila. Prvo zalepite krupnije cvetove, zatim sitnije i na kraju dekorišite svoja slova zelenim listovima. Ostavite da se osuši. Na pozadili željenog slova stavite kukicu da biste ga mogli okačiti nazid. U principu ovo lepo cvetno slovo može da stoji i na polici u vašoj sobi.

Dekorativna slova od cveća.
Dekorativna slova od cveća. Foto: http://www.ohmy-creative.com/ i http://www.thesassylife.com/

Postoji još jedan način pravljenja dekorativnih slova od cveća. Kada pogledate sliku biće vam jasno kako ih možete napraviti. Ovaj projekat DIY – uradi sam je čak pogodan i za decu. Ukoliko ne želite da se vaša deca igraju pištoljem za plastiku ili lepilom, možete u kartonska slova staviti cvećarski sunđer. Zatim ostavite drške na plastičnom cveću dovoljne dužine da se mogu ubosti u taj sunđer. Pogledajte i sami na slici ispod.

Dekorativna slova od cveća - uradi sam.
Dekorativna slova od cveća – uradi sam. Foto: http://indulgy.com/

Izvor pogledajte OVDE.

Advertisements