Dekoracija stolica se često ostavlja za sam kraj, a neretko i u potpunosti izostavlja. Međutim, ona nije ništa manje važna od ostale dekoracije. Ukrašavanjem stolica menja se celokupan izgled sale i stvara kompletna slika.

Dekoracija stolica u mnogo čemu zavisi od prostorije u kojoj se odvija svadbena proslava. Pored enterijera, na dekor stolica utiče i ostatak svadbene dekoracije. Treba obratiti pažnju na sve detalje, stil i boje venčanja kako bi se stvorio jedan prijatan ambijent.

U nastavku pogledajte 6 načina kako možete dekorisati stolice na svom venčanju.

Dekoracija stolica cvećem

Živo ili veštačko, cveće će stolicama dati naročito elegantan izgled. Aranžirajte ga na neki od načina prikazanih na slikama.

dekoracija stolica za vencanje

dekoracija stolica cvecem

dekoracija stolica na svadbi cvecem

dekoracija na svadbi

 

Venčići na stolicama

Venčići se mogu napraviti od bilo kog materijala. Najčešće se prave od cveća, lišća, grančica. Pored kružnog oblika često ih možemo videti i u obliku srca.

dekoracija stolica venci

ideje za dekoraciju na venčanju

ideje za dekoraciju stolica

vencici kao dekoracija

Dekoracija tkaninom

Ako su stolice obične i ne uklapaju se u stil vašeg venčanja pomoću presvlake ih možete u potpunosti transformisati. Ako ste ipak zadovoljni stolicama, onda će biti dovoljno da komad materijala obmotate oko naslona i vežete u mašnu ili dodate cvet. Koristite materijale poput tila, čipke i satena.

dekoracija stolica od tkanine

 dekoracija stolica ideje

ideje za dekoraciju stolica

 stolice na svadbi

 

Ukrasne trake kao dekoracija

Ovo je ekonomičan i jednostavan način da dekorišete stolice. Možete upotrebiti jednobojne trake ili iskombinovati nekoliko boja. Postupak ukrašavanja je prilično jednostavan u sta se možete uveriti ovde. Za elegantniji izgled dodajte cvet.

svadbena dekoracija stolica trakama

satenske trake kao svadbena dekoracija

dekoracija od satenskih traka

kako da dekorisete stolice

 

Papirna dekoracija

Papir je jedan od jeftinijih materijala koji možete upotrebiti za ukrašavanje. Od papira možete napraviti  jako lepe cvetove i kugle različitih veličina i boja. Ako imate slobodnog vremena možete se oprobati i sami u pravljenju pom poma od papira.

papirna svadbena dekoracija stolica

svadbena dekoracija od papira

papirna dekoracija svadbena

 

Table sa natpisima

Tablu sa ljubavnom porukom, natpisom ili inicijalima vežite ukrasnom trakom za naslon stolice. Ove pločice se izrađuju od različitih materijala poput drveta, papira i plastike. Budite maštoviti. Pogledajte tutorijal.

 

Advertisements