kutija za koverte sa novcem svadba vencanje

 

 

Potreban materijal:

  • 2 kutije različitih veličina – možete ih kupiti u bolje snabdevenim knjižarama i hobi prodavnicama. Takođe vam odlično mogu poslužiti i kutije koje već imate kod kuće, kao što su kutije za cipele.
  • Lenjir
  • Olovka
  • Skalpel
  • Lepak – drvofix, pištolj sa silikonom ili neki drugi jači lepak
  • Ukrasni papir
  • Makaze

 

Postupak:

1. Na poklopcu manje kutije, dijagonalno, izmerite i nacrtajte pravougaonik dimenzija 2cm x 15cm. To će biti otvor za koverte. Da bi vam bilo lakše, prvo olovkom povucite jednu dijagonalnu liniju, pa onda nacrtajte pravougaonik. Napravite otvor skalpelom.

 

kutija za koverte sa novcem svadba

 

 

2. Manju kutiju postavite na veću pod blagim uglom, kao na slici. Pomoću olovke obeležite položaj manje kutije. Takođe na donjem delu manje kutije obeležite olovkom ivice koje štrče. Pogledajte na slici. Da bi vam kasnije bilo lakše da ponovo postavite manju kutiju u ovaj položaj, potrudite se da nekim simbolom označite jednu ivicu na manjoj kutiji i stranicu na većoj kutiji koje se spajaju.

 

kutija za novac

 

 

3. Sada okrenite manju kutiju naopako i na dnu iscrtajte osmougao, tako što ćete se od svake stranice udaljiti po 2 cm.

Isecite dno kutije skalpelom kao na slici. Okrenite je uspravno i stavite na veću kutiju. Sada olovkom obeležite osmougao na poklopcu veće kutije i isecite pomoću skalpela.

 

napravi kutiju za novac

 

4. Namažite lepkom površine koje se dodiruju (dno manje kutije i poklopac veće kutije).

Kada ste ovo završili možete početi da ukrašavate kutiju. U ovom slučaju korišćen je samolepljivi zlatni papir i mali trouglovi različitih dimezija u nijansama plave boje. Na vrhu kutije zalepljen je i cvet od krep papira.

 

svadbena kutija za koverte sa novcem

 

 

Naravno, vi kutiju za novac ukrasite po želji, tako da se uklopi u ostatak svadbene dekoracije. Možete koristiti, čipku, bisere, cvetove, satenske trake… I uz malo mašte i truda vaša kutija za koverte sa novcem je spremna.

savrsena svadba kutija za koverte sa novcem napravi sama
 http://savrsenasvadba.com/
Advertisements