Šareni magneti za frižider će uneti radost i u najtmurniju kuhinju, a ručni radovi vaše dece će ispuniti vaše srce toplinom. Napokon ćete moći iskoristiti kamenje koje vaša deca svakog leta donose kući sa plaže. 🙂 Vesela i kreativna radionica za stvaranje ovih pravih malih unikatnih magneta je odlična zabava za decu koja će ih zadržati na jednom mestu…bar neko vreme.

Magneti za frižider - zabava sa kamenjem
Foto: http://coastalways.blogspot.ieMaterijal koji je potreban za pravljenje magneta od kamenčića za frižider.
  • kamenje – najbolje je koristiti kamenje bele ili svetle boje kao i ono kamenje koje je glatko jer se lakše nanosi boja na njih. Preporučuje se kamenje srednje veličine od 3 do 5 cm kako magneti ne bi bili preteški.
  • akrilne boje
  • četkice za nanošenje boje – srednje i male veličine
  • mali magneti
  • super-lepak
  • trajni crni marker – tanji
  • plastične oči – koje ćete nalepiti po želji

Kamenje poređajte na tacnu koju je potreno zaštiti od kapanja farbe ili  iskoristite neku staru. Kamenčiće obojite akrilnom bojom. Preporučujemo akrilne boje zato što su dugotrajne i imaju visok sjaj. Kada se boja osuši uzmite marker kako biste iscrtali i popunili delove magneta tamo gde je potrebno. Na primeru smo vam predstavili Monster magnete na kojima su docrtani obrisi zuba i usta kako bi se izrazila ekspresija lica. Jedan deo tih obrisa je popunjen belom akrilnom bojom (zubi), a drugi deo je obojen crnim marketom (usta). Markerom možete docrtati i oko, ali će magneti izgledati interesantnije ako ga zalepite.

Kada iscrtate i zalepite željene motive na ofarbano kamenje, uzmite mali magnet koji je potrebno zalepiti super-lepkom na drugu stranu kamenja. Ako je kamen malo veći, zalepite i 2 magneta – neće škoditi.

Na kraju vam samo preostaje da svoju belu tehniku u kući ukrasite ovim kreativnim radovima vaših mališana.

Advertisements