Ako su vam dosadile tradicionalne novogodišnje jelke i tragate za impresivnom idejom koja će oduševiti ukućane i goste, pogledajte kako da veoma jednostavno napravite dekorativnu lebdeću jelku.

Potreban materijal:

 

1.Deblji karton, dimenzija po želji

2.Farba u spreju

3.Metar

4.Kanap

5.Makaze

6.Zelena lepljiva traka

7.Silikonski  konac

8.Silikonski lepak

9.Metalna kuka  za kačenje

10.Novogodišnji ukrasi i lampice

 

Način izrade:

 

1. Izrežite koncentrične krugove od kartona

 

Položite karton na ravnu površinu. Pomoću čiode pričvrstite jedan kraj kanapa u centralni deo kartona. Mereći od centra, napravite oznake markerom na svakih pet centimetara, a zatim pomoću kanapa iscrtajte koncentrične krugove na obeleženim mestima. Makazama isecite krugove.

2. Ofarbajte krugove

 

Farbom obojite jednu stranu jelke u tamniju nijansu zelene boje. Pospite šljokicama i ostavite da se osuši. Ponovite sa drugom stranom kartonskih krugova, s tim što ćete ih ofarbati u svetliju nijansu zelene boje. Obložite ivice krugova zelenom trakom.

Okačite jelku

 

Učvrstite na plafonu ili nekom drugom pogodnom mestu metalnu kuku o koju će biti okačena jelka. Napravite osam rupica na svakom krugu i provucite po silikonski konac kroz svaku, ređajući krugove na jednakim rastojanjima od manjih ka većim. Silikonskim lepkom učvrstite krugove da ne skliznu niz konac.

Ukrasite jelku

 

Ukrase možete praviti sami kao što je prikazano u video uputstvu ili okačiti kupovne. Postavite novogodišnje lampice na jelku, a  za još veći efekat osvetlite jelku lampom.

Evo video da vam stavim da vam bude lakše da uradite kreativan  rad:

Advertisements