Volite svoj vrt, ali nekako uvek imate osećaj da vam nešto nedostaje u njemu? Ovo je priča mnogih ponosnih vlasnika lepih vrtova i jedno je sigurno: vrt i dvorište nikada nisu gotovi, uvek može da se posadi još po neka biljčica ili da se doda neka dekoracija. Dekoracije za dvorište mogu biti zaista različite a ukoliko imate dovoljno mašte i volje, neće vam nedostajati ukrasa. Nije potrebno mnogo novca, uglavnom se veoma lepo mogu iskoristiti i neki stari predmeti.

Dekoracije za dvorište – od čega krenuti?

Ponekad je težak početak, odnosno, stvoriti primarnu ideju. Da vam pomognemo: posmatrajte svoj vrt i pogledajte da li postoji neki kutak koji je manje ispunjen i kom bi dobro došla dodatna dekoracija. Potom, razmislite šta sve imate u svojoj kući i šta bi moglo da posluži kao neka inovativna saksijica, ljuljaška, mini fontana ili nešto slično

Mi vam otkrivamo neke od ideja koje sigurno mogu biti primenjive u skoro svakom dvorištu:

Dekoracije za dvorište – kavez za ptice kao saksija

Sigurno vi ili neko vama blizak ima kavez za ptice koji stoji na nekom tavanu i čeka da bude iskorišćen. Potrebno je samo malo ga prefarbati, doterati i napraviti nešto ovako:

 

Dekoracije za dvorište – “uramljena” saksija

Ne postoji gost koji će proći kroz vaš dom a da ne zapazi ovakvu trodimenzionalnu cvetnu “sliku”. Zaista je malo toga potrebno za ovo: drveni ram i saksija sa lepim cvećem:

dvorišne dekoracije 2
Foto: http://www.organizedclutter.net

Dvorišna dekoracija od starih felni

Da, čak i od felni se može napraviti nešto zanimljivo za dvorište. Sakupite nekoliko felni, kupite auto-lak u raznim bojama, i na brz i lak način napravite cveće za svoj vrt:

dvorišne dekoracije 3
Foto: http://theweathereddoor.blogspot.com.au/

Dekoracija za dvorište – kamena gusenica

Ova ideja posebno može biti simpatična, pogotovo ako imate dečicu koja borave u vašem vrtu. Gusenicu od kamenja je lako napraviti, treba vam nekoliko komada većeg obloh kamenja, malo farbe i mašte:

dvorišne dekoracije 4
Foto: http://www.fabartdiy.com/

Umetnost od glinenih saksija – kao dekoracija

Glinene saksije je veoma lako nabaviti a nisu ni mnogo skupe. Najlepše je to, što se one mogu lako ofarbati, međusobno lepiti i što od njih možete napraviti neku od ovih simpatičnih dekoracija:

dvorišne dekoracije 5
Foto: http://www.fabartdiy.com/

Dvorišne dekoracije od starih kućanskih predmeta

Da li znate da bukvalno SVE može poslužiti kao saksija za cveće? Što bi se reklo “gde god nađeš rupu, ti cvet posadi” pa makar to bila i rupa na tosteru.. 🙂 Priznaćete da je baš simpatično?

dvorišne dekoracije 6
Foto: http://theselfsufficientliving.com/
Advertisements